VERTAISASIANTUNTIJA

Vertaisasiantuntijat toimivat Perhehoitoliiton jäsenyhdistyksissä. He ovat kokeneita perhehoitajia, jotka ovat saaneet tehtävään valmennuksen. Vertaisasiantuntijat ovat vapaaehtoisia, jota perhehoitaja tekee omien resurssien puitteissa.

Vertaisasiantuntijat ovat perhehoitajien tukena esimerkiksi toimeksiantosopimusneuvotteluissa tai toimeksiantosopimuksen muutoksiin liittyvissä asioissa. Varsinkin ensimmäistä toimeksiantosopimusta tehdessä tilanne on uudelle perhehoitajalle uusi tilanne ja siksi hämmentävä. Silloin vertaisasiantuntijan ensisijainen tehtävä on rohkaista perhehoitajaa esittämään tarkentavia kysymyksiä sovittavista asioita sekä siitä, miten ne vaikuttavat käytännössä arjessa. Hyvän sopimuksen syntymisen lisäksi tavoitteena on luottamuksen, avoimuuden ja hyvän yhteistyön syntyminen perhehoitajan ja työntekijöiden välille.

Vertaisasiantuntija ei ole paikalla neuvotteluissa kun käsitellään sijoitettavan henkilön asioita. Vertaisasiantuntijan tuki on perhehoitajalle maksutonta.

Meidän yhdistyksemme vertaisasiantuntijana toimii Merja Kihnula. Ota rohkeasti Merjaan yhteyttä, jos jokin asia mietityttää.

VERTAISASIANTUNTIJA

Keski-Suomen Sijaisvanhemmat ry

Merja Kihnula

p. 040-560 6669

merjakihnula@gmail.com