VERTAISTUKIHENKILÖ

VERTAISTUKIHENKILÖ

Vertaistukihenkilöt toimivat Perhehoitoliiton jäsenyhdistyksissä. He ovat kokeneita perhehoitajia, jotka ovat saaneet tehtävään valmennuksen. Vertaistukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, jota perhehoitaja tekee omien resurssien puitteissa.

Vertaistukihenkilöt ovat mukana perhehoitajien tukena esimerkiksi toimeksiantosopimusneuvotteluissa tai muutoksiin liittyvissä asioissa. Varsinkin ensimmäistä toimeksiantosopimusta tehdessä tilanne on uudelle perhehoitajalle uusi tilanne ja siksi hämmentävä. Silloin hänen keskeisin tehtävä on rohkaista perhehoitajaa esittämään tarkentavia kysymyksiä sovittavista asioita sekä siitä, miten ne vaikuttavat käytännössä arjessa. Hyvän sopimuksen syntymisen lisäksi tavoitteena on luottamuksen, avoimuuden ja hyvän yhteistyön syntyminen perhehoitajan ja työntekijöiden välille.

Vertaistukihenkilö ei ole paikalla neuvotteluissa kun käsitellään sijoitettavan henkilön asioita. Vertaistukihenkilön tuki on perhehoitajalle maksutonta.

Meidän yhdistyksemme vertaistukihenkilönä toimii Merja Kihnula. Ota rohkeasti Merjaan yhteyttä, jos jokin asia mietityttää.

VERTAISTUKIHENKILÖ

Keski-Suomen Sijaisvanhemmat ry

Merja Kihnula

p. 040-560 6669

merjakihnula@gmail.com